Een nieuwbouwwoning biedt het perfecte blanco canvas voor het creëren van een huis dat een echte weerspiegeling is van jou en jouw persoonlijkheid en levensstijl. Je erft tenslotte niet de smaak van de vorige bewoners en je hebt geen verbouwingen nodig voordat je aan de inrichting kunt beginnen. Maar weten waar je moet beginnen kan ontmoedigend zijn, als je de effen muren en lege ruimtes ziet. Om jou hiermee te helpen hebben wij een ​​paar tips over hoe je een nieuw huis kunt inrichten.

Blog Huisinrichten plant

Vind jouw stijl

Denk goed na voordat je begint hoe je wilt dat jouw huis eruitziet en aanvoelt. Welke sfeer wil je creëren? In welke stijl van inrichting voelt u zich het gelukkigst en comfortabelst? Verzamel afbeeldingen, texturen en materialen die je aanspreken en maak een moodboard waar je naar terug kunt kijken naarmate het project vordert.

Pinterest, Instagram en tijdschriften zijn hiervoor geweldige inspiratiebronnen, maar wees realistisch over wat voor jou werkt en onthoud dat kamers die voor redactionele doeleinden zijn gemaakt, vaak niet het dagelijkse leven weerspiegelen. Je houdt misschien van het idee van een bohemien, vintage-geïnspireerde look, maar het zal niet werken als je diep van binnen weet dat je niet tegen rommel kunt.

Een van de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat je veel van het interieur al  kunt kiezen voordat u er zelfs maar intrekt. Denk wel verder dan vluchtige trends en kies iets wat meer tijdloos is en langer mee kan.

Blog huisinrichten 3

Neem de tijd met kleur

Als je eenmaal een stijl hebt gekozen, kan het verleidelijk zijn om je te haasten met schilderen of behangen, maar het is niet aan te raden tijdens de eerste 12 maanden. De reden hiervoor is dat je huis nog steeds aan het bezinken en drogen is van het bouwproces. Gebruik deze periode dus om een ​​idee te krijgen van het licht en hoe het gedurende de dag verandert, en bedenk welke kleuren waar kunnen werken.

Wanneer het tijd is om de kwasten op te pakken, zorg er dan voor dat u eerst een testpleister aanbrengt, aangezien dezelfde tint er heel anders uit kan zien, afhankelijk van de richting waarin een kamer kijkt. Ruimtes op het noorden hebben bijvoorbeeld vaak blauwachtig licht, terwijl kamers op het zuiden warmer, meer goudkleurig licht krijgen.

Huis inrichten verf

Speel met meubels en indeling

Als u een nieuwbouw koopt heb je geen last van de gekozen inrichtingen van de vorige bewoners, wat jou de mogelijkheid geeft om een ​​indeling te maken die perfect aansluit bij jouw wensen. Begin met het identificeren van welke activiteiten in jouw huis plaatsvinden en hoe je elke kamer wilt gebruiken.

Wil je een ruimte voor diners of familiemaaltijden? Of een knus hoekje waar je lekker kunt wegkruipen met een boek? Grote open ruimtes kunnen bijzonder ontmoedigend lijken, dus denk na over hoe u ze kunt indelen om bepaalde gebieden voor verschillende dingen te creëren.

Zodra je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het maken van een plattegrond voor elke kamer. Het helpt om te beginnen met het grootste en meest essentiële item – het bed, de eettafel, de bank enz. Het is normaal gesproken de grootste investering en vaak het middelpunt van de hele ruimte, dus zorg dat dat goed is en plaats er kleinere stukken omheen. Maar pas op dat je de ruimtes niet te vol maakt, je wilt namelijk genoeg ruimte overlaten voor mensen om vrij te bewegen.

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting heeft een enorme impact op de manier waarop een ruimte eruitziet en aanvoelt, en kan een interieurontwerp maken of breken. Verlichting valt over het algemeen in drie categorieën uiteen: sfeerverlichting, die daglicht nabootst en de ruimte als geheel verlicht; gerichte taakverlichting om te helpen bij bepaalde activiteiten; en accentverlichting, die kan worden gebruikt om lichtbundels te creëren of om specifieke kenmerken te benadrukken.

Het mooie van nieuwbouw is dat je kunt kiezen of je hanglampen of bijvoorbeeld spotjes wilt, dus denk goed na over hoe je elke ruimte gaat gebruiken. Zodra u bent verhuisd, kunt u vloer- en tafellampen toevoegen om de ingebouwde verlichting aan te vullen en een gezellige, ontspannen sfeer te creëren. Vooral zit- en eetgedeeltes profiteren vaak van zachtere lichtbronnen die naast of in plaats van de hoofdverlichting kunnen worden gebruikt om de stemming te variëren.

Blog huis inrichten bed

Voeg kleur en textuur toe met accessoires

Tot slot, onderschat nooit de kracht van kleinere details zoals stoffering, kunstwerken, planten, raamdecoratie en vazen. Ze helpen echt om de sfeer van de ruimte te bepalen en ze zijn een geweldige manier om direct kleur en textuur toe te voegen, lang voordat je kunt beginnen met schilderen of behangen. Houd rekening met de sfeer die u wilt bereiken (een moodboard is hier erg handig), zodat u geen geld verspilt aan iets dat later niet werkt.

Andere tips over nieuwbouwhuizen of inrichtingen:

https://nieuwbouw.startkwartier.nl/

https://nieuwbouw.start-links.nl/

https://nieuwbouw.gigago.nl/

https://nieuwbouw-zuidholland.beginthier.nl/

https://bedrijveningelderland.mijnzooi.nl/

https://nieuwbouw.pagina.nu/

https://nieuwbouw.zoekned.nl/

https://nieuwbouw.startee.nl/

https://noord-brabant.start.be/

https://nieuwbouw.gigago.nl/

https://nieuwbouw-noordholland.bestelinks.nl/

https://nieuwbouw.m4n.nl/

https://nieuwbouw.b9.nl/

https://nieuwbouw-noordholland.linkexplorer.nl/

https://nieuwbouw.mijnzooi.nl/

https://nieuwbouw.startpagina.net/

https://wonen.favos.nl/

https://wonen.startkwartier.nl/

https://wonen.start-links.nl/

https://nieuwbouw.bestevanhetnet.nl/