Beveiligingsdiensten op de bouwplaats zijn essentieel voor het beschermen van uw eigendom. Met een groot aanbod van dure apparatuur en materialen is de bouwsector vaak het doelwit van diefstal en vandalisme. Het opzetten van systemen ter bescherming tegen materiƫle schade en diefstal op de bouwplaats kan uw bedrijf op de lange termijn tijd en geld besparen. Er is een verscheidenheid aan beveiligingsoplossingen beschikbaar, en welke u kiest, hangt af van uw bouwplaats en zijn unieke beveiligingsbehoeften. Dit is wat u moet weten over het inhuren van het juiste beveiligingsteam voor de bouwplaats om uw bouwplaats veilig te houden.

Wat is bouwplaatsbeveiliging?

Beveiliging van bouwplaatsen gaat over het beschermen van gereedschappen, apparatuur, materialen, werknemers, bezoekers en de gemeenschap. Uw beveiligingsoplossingen moeten dus gericht zijn op activabescherming, verliespreventie en openbare veiligheid.

Een bouwplaats zonder toegangscontrole kan bijvoorbeeld dieven aantrekken, maar ook rusteloze tieners die op zoek zijn naar een plek om rond te hangen. Vandalisme is niet de enige zorg in die situatie: indringers kunnen ernstig gewond raken als ze gereedschap en apparatuur misbruiken, van een voorrand vallen of betrokken raken bij elektrische systemen.

Veelvoorkomende problemen op bouwplaatsen

Bouwplaatsen worden elke dag geconfronteerd met een aantal beveiligingsuitdagingen. Uw bouwplaats is gevoelig voor de volgende veelvoorkomende problemen zonder goede bouwplaatsbeveiliging.

Diefstal
Dieven voelen zich aangetrokken tot hout, elektrisch gereedschap, koper en andere metalen en apparaten. Als ze onbewaakt worden achtergelaten, kunnen ze zelfs wegkomen met zwaar materieel. Bouwbedrijven moeten ook rekening houden met het risico van diefstal door werknemers, wat kan optreden als er geen bouwbeveiligingsmaatregelen zijn getroffen.

Vandalisme
Apparatuur en nieuw gebouwde gebouwen kunnen het doelwit zijn van graffiti, opzettelijke vernietiging en andere schade.

Blessure
Werknemers raken vaak gewond op bouwplaatsen als ze de vereiste veiligheidsuitrusting niet (of onjuist) gebruiken. Leden van het publiek kunnen ook gewond raken als ze op een onbeveiligd werkterrein afdwalen. De verwoesting te weten dat iemand gewond is geraakt, gaat gepaard met:

Lager moreel onder werknemers en aannemers
Wantrouwen in veiligheidsprotocollen
Verloren productiviteit of de uitdaging om op tijdelijke basis iemand nieuw aan te nemen
Verzekeringskosten en arbeidsongevallen
OSHA-boetes
Potentiƫle rechtszaken.

Al die zaken leiden tot kosten en vertragingen voor uw bedrijf. Als items worden gestolen of beschadigd, kijk je naar productiviteitsverlies terwijl je wacht tot de site is opgeruimd en apparatuur wordt vervangen, om nog maar te zwijgen van de kosten die daarmee gepaard gaan.

Gelukkig zijn er veel manieren om te helpen beschermen tegen die risico’s en die ernstige gevolgen te voorkomen. Het nemen van beveiligingsmaatregelen op de bouwplaats kan diefstal en vandalisme op de bouwplaats helpen elimineren, wetshandhaving helpen bij het oppakken van een dief op de bouwplaats en letsel verminderen, terwijl het u helpt te reageren op noodsituaties en schendingen van het veiligheidsprotocol.

Wilt u meer informatie over een goede beveiliging voor bouwplaatsen en andere terreinen, kijk dan hier:

https://hoogwerker.startpagina.net/

https://beveiliging.verzamelgids.nl/

https://longboard.startjenu.nl/

https://hoogwerker.linkstapelaar.nl/