7 tips voor een luxer ogend interieur

Een luxe interieur kost vaak veel geld. Toch hoef je niet perse veel uit te geven om een luxe look in je huis te bereiken. Volgens onze interieur designer kun je door met aandacht je huis in te richten en moderne klassiekers te kiezen die niet verouderd raken, jouw huis een luxe en dure uitstraling geven zonder dat je er te veel voor betaald. Daarom geven wij jou 7 tips hoe je een luxe en dure interieur look creëert.

1. Verf je muren in een neutrale kleur

Voor een chique en dure look in je huiskamer is het belangrijk om de muren in een neutrale kleur te houden, denk aan lichtgrijze, bone of witte tinten. Voornamelijk zacht witte kleuren zijn erg populair. Onze aanrader zijn kleuren van de Benjamin Moore-tinten in “Decorators White en “Chantilly Lace”. Door je meubels neutraal te houden, kun je door middel van kunstwerken kleur in huis aanbrengen. Daarbij geven neutrale muren een rustige en kalme uitstraling.

Luxe design woonkamer

2. Herstel verouderde meubels

Natuurlijk kun je voor een luxe design kiezen voor het kopen van dure en nieuwe meubels. In plaats daarvan kun je, om geld te besparen, je oude en verouderde meubels te renoveren of opnieuw te stofferen. Dit bespaart je een hoop geld én je maakt jouw meubels uniek. Door ze een luxe ogende stof te geven of alle houtgebieden in zwart of wit te verven krijgen jouw meubels een compleet nieuwe en luxe uitstraling.

3. Vernieuw klein apparatuur in je badkamer en keuken

Een luxe badkamer dat wil natuurlijk iedereen. Zonder dat je voor veel geld jouw badkamer moet verbouwen, kun je door eenvoudige en kleine veranderingen je badkamer een luxe en dure uitstraling geven. Zo kun je bijvoorbeeld de kastdeurtjes opknappen en nieuw apparatuur toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kranen of het verwisselen van oude lampen.

Luxe design keuken

4. Pas op voor te veel decoratie

Voor een chique en duur interieur is het belangrijk om niet te veel te decoreren. Hier is de quote “Less is more” erg belangrijk. Voeg een paar basis stukken toe zoals een mooie en luxe koffietafelboek, een mooie schaal of een vaas met verse bloemen. Maak een goed doordacht plan en kies voor klassiekers die echt een statement maken. Zo blijft het interieur rustig en creëer je een chique design.

5. Zorg dat je je kunstwerken mat en ingelijst zijn

Het hebben van kunstwerken of foto’s voegt direct een persoonlijke touch toe aan je huis. Kies deze kunstwerken alleen wel zorgvuldig en kijk goed naar wat bij elkaar past. Zorg daarbij dat je jouw foto’s en kunstwerken gematteerd en ingelijst hebt. Dit geeft het direct een luxe en chique uitstraling.

6. Voeg architectonische details toe

Ook een bijzondere afwerking op je muren kan je hele interieur luxe en chique doen ogen. Voeg bijvoorbeeld kroonlijsten toe, deze geven je muur een afgewerkte look en komen vaak voor in dure huizen. Ook lambrisering zorgt voor een luxe uitstraling van jouw interieur. Lambrisering is tijdloos en klassiek en zeker de investering waard.

Chique design muur

7. Gebruik luxe ogende accenten

Als laatste is het belangrijk gebruik te maken van luxe ogende accenten die het hele interieur afmaken. Denk hierbij aan gordijnen, behang, accentvloeren en verlichting. Je kunt gordijnen er luxer laten uit zien door een mooie rand aan de randen van je gordijnpanelen toe te voegen. Een andere truc is om koperen eindstukken aan je hengsels toe te voegen. Vaak oogt een hoog contrast als zwarte staven en ringen in combinatie met koperen eindstukken luxe en chique.

Een andere tip is om luxe behang in de wc toe te voegen of de entreevloeren door een vloer met marmer look vloer te vervangen. Deze accenten geven de hele ruimte een warme en luxe uitstraling waardoor het interieur duur oogt.

Met deze budget tips kun jij er voor zorgen dat jouw huis een luxe uitstraling heeft!

 

Nog meer aanraders over home & lifestyle: