Pallets worden meestal gebruikt bij het verzenden van grote artikelen en zijn een onderschatte bron van decoratie. Winkels die veel leveringen ontvangen, gooien ze vaak weg als alles is gelost, dus vaak kun je er een paar gratis krijgen!

Met eindeloze mogelijkheden voor deze houten lijsten, alles wat je nodig hebt is een beetje fantasie, wat doe-het-zelftalent en je kunt een houten pallet transformeren in een decoratief meubelstuk, kunst, tuininrichting!

swing pallets

Hier zijn 15 manieren waarop houten pallets kunnen worden hergebruikt van nutteloos naar nuttig:

1. Staande tuin

Door de ruimte tussen elke lat zijn deze gemakkelijk te verpakken om er een zeer mooie staande tuin van te maken. Download hier de DIY-instructies.

2. Koffietafel

Iets eenvoudigs als het toevoegen van wielen en een glasplaat aan een pallet kan deze transformeren in een gemakkelijk te verplaatsen en mooie salontafel. Functioneel en goedkoop? Klinkt als het beste van twee werelden.

koffietafel pallets

3. Boekenplank of speelgoedbak

Door een pallet opnieuw in elkaar te zetten, kan deze van plat naar staand worden verplaatst en is hij ideaal voor het bewaren van boeken, speelgoed en andere snuisterijen. Download hier de doe-het-zelf instructies.

4. Schoenenrek

Schoenen kunnen perfect op pallets worden gestapeld, dus nu kun je de regel ‘geen schoenen in het huis’ afdwingen en toch alles georganiseerd houden.

schoenenrek pallets

5. Schommel

Met touw of ketting kun je een pallet ophangen en omtoveren tot een fijne plek om te relaxen op de veranda of patio.

6. Wijnbar

Door een stevig aanrecht op sommige pallets te plaatsen, kan dit uw eigen wijnbar voor buiten worden. Nu hoef je alleen nog wat vrienden uit te nodigen!

wijnbar pallets

7. Palletverlichting

Je kunt zelfs pallets in lantaarns veranderen om wat licht af te geven. Gebruik buiten om je terras te verlichten of binnen als je voor een rustieke look gaat.

8. Palletpad

Haal een pallet helemaal uit elkaar en gebruik het hout om een ​​pad te maken.

wandelpad pallets

9. Kunst aan de muur

Verf over een pallet om een ​​decoratief brandpunt voor je muur te maken.

10. Bloembak

Maak een rechthoek en gebruik een pallet voor bloembakken voor binnen en buiten. Gebruik ze zowel binnen als buiten om een ​​thema te hebben dat door je hele huis wordt gedragen.

11. Ottomaanse poef

Voeg vulling, stof en decoratieve poten toe aan een pallet en je hebt een poef. Precies wat ik nodig heb in mijn woonkamer!

ottoman pallets

12. Bureaublad

Voeg een pallet toe aan een tafelblad en zorg voor een bureau met kleine vakjes voor je spullen.

13. Krukken

Maak wat krukken voor extra zitplaatsen of voor aan je keukenbar door een paar pallets op elkaar te stapelen en er wat coole kunstleerstof aan toe te voegen.

14. Pottenrek

Ga voor een rustiek chique look in je keuken en gebruik een pallet als pannenrek. Stijlvol en functioneel – precies zoals ik het graag heb.

pottenrek

15. Bankje

Pallets kunnen ook fungeren als schattige banken die geweldig kunnen zijn bij de ingang of om buiten te zitten.

Zie je wat ik bedoel met deze houten pallets met eindeloze mogelijkheden als het gaat om zowel functie als decoratie? Ga op zoek naar gratis pallets en maak iets voor jezelf waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen.

Andere tips voor doe-het-zelvers:

http://pallets.webesto.nl

http://pallets.allepaginas.nl

https://hoogwerker.startuwpagina.nl/

https://hout.startkoers.nl/

https://hout.zoekned.nl/

https://zwembad.webesto.nl/

https://tuingereedschap.favos.nl/

https://pallets.startplezier.nl/

https://pallets.verstandig-vergelijken.nl/

https://hout.begincool.nl/

https://drachten.zoekidee.nl/

https://hoogwerker.startpalace.nl/

https://decoratie.linkjespagina.nl/

https://pallets.onzestart.nl/